Info Bali

Welkom op het eiland van de glimlach! Bali is één van de kleinere eilanden van de Indonesische archipel. Bali is 5623 km2 groot en telt 3,5 miljoen inwoners.

Het tropische klimaat zorgt voor zonnig en warm weer het hele jaar door. De temperatuur blijft vrij constant tussen de 25 en 30 graden. De glimlach van de bewoners, de uitgestrekte landschappen, de duizenden tempels en de rijke cultuur maken van dit eiland één van de meest fascinerende bestemmingen.

Het dagelijkse leven van de Balinezen is doordrenkt van religie. Rituele offers, heilige dansen, het leven in de dorpen en de ceremonies in de tempels… alles staat in het teken van het hindoeïsme.

Vanuit Sanur is het eenvoudig om het eiland te verkennen. Sanur zelf heeft zandstranden en is een gezellig stadje met talloze restaurants en winkels en supermarkten. 
Pasar Sindhu staat bekent als nachtmarkt met talloze eetkraampjes waar u eenvoudig en lekker kunt eten. Men noemt Sanur het rustige deel van het zuiden. Ondanks dat toerisme hier ook toeneemt ziet u nog volop het traditionele leven. Surfen kunt u op de lokale stranden boven Sanur of aan de kust boven Kuta. Zoekt u brede zandstranden en meer vertier dan kunt u eenvoudig richting Kuta, Seminyak, Legian en Cangu zo’n 20 km vanaf Sanur.

Bent u op zoek naar rust en minder toeristische gebieden dan rijdt u Ubud voorbij en ontdekt de schoonheid van het eiland in natuur en cultuur.

Wie graag snorkelt of wil duiken kan dat doen rond het eiland Lembongan, net voor de kust van Sanur. Het rif behoort tot één van de mooiste onderwaterparadijzen ter wereld. Je ziet er  koralen en kleurrijke vissen in alle soorten en formaten. Ook is het mogelijk om tussen de manta’s te zwemmen. Vanuit Sanur kunt u eenvoudig met een dagtrip hier naar toe.

Een dagtrip naar oost Bali is ook zeker de moeite waard. Oost Bali wordt gedomineerd door de machtige Gunung Agung-vulkaan, met op zijn helling het belangrijke Besakih-tempelcomplex. Vlakbij ligt de Gunung Batur met zijn eigen tempels en een kratermeer.

Ubud is het culturele en letterlijke hart van het eiland. Je kunt er langs de vele galerijen slenteren en in een van de talrijke restaurants het drukke leven aanschouwen. Er zijn diverse musea met Balinese schilderkunst . De rijstvelden en heuvels rond het dorp zijn uitstekende wandelgebieden.

Voor de natuurliefhebbers zijn de watervallen van Blingsaba in Kemenuh een aanrader. De waterval ligt dichtbij de Hidden Canyon. Een bezoek door de canyon is de moeite waard. Wat dacht u van wildwater raften? Of wandelt u liever in de groene natuur? Fietsen downhill vanaf de vulkaan richting Ubud is zeker een aanrader. U ziet volop mogelijkheden om de natuur in te gaan.

De rijstvelden van Jatiluwih (Unesco werelderfgoed) zijn een must om te zien. Lopend, per mountainbike of vanaf de uitzichtpunten genieten van deze prachtige terrassen is een onvergetelijke ervaring

Dit is slechts een greep uit de tal van mogelijkheden die er zijn om Bali te verkennen. Op diverse  websites staan talloze tips voor trips om Bali te verkennen.

U wordt ongetwijfeld meteen verliefd op het eiland van de goden!